E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bubbel Fantasie

Deze Bubbel Fantasie van Elizabeth is een echt een spektakel met lekker veel goud. Maar ook de binnenkant is spectaculair met een red velvet cake, frambozen, rode bessenjam, witte chocoladeganache en bubbels van chocolade. Ze verft de hele taart, inclusief de bubbels, goud voor een spectaculair geheel.

Elizabeth

Recept van
Elizabeth

Taart
Moeilijk
(7) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 325 gram bloem
  • 300 gram kristalsuiker
  • 360 milliliter zoete olie
  • 240 milliliter karnemelk
  • 4 eieren
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel witte azijn
  • 2 theelepels rode kleurstof (gel)

Vulling

  • 300 gram roomkaas
  • 850 gram slagroom
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 500 gram poedersuiker
  • 6 zakjes slagroomversteviger

Rode bessen jam

  • 1000 gram rode bessen
  • 300 gram geleisuiker
  • 10 gram pectine
  • 1 citroen

Witte chocolade ganache

  • 600 gram witte chocolade callets
  • 200 milliliter slagroom

Bubbels

  • 600 gram melk chocolade callets
  • goudpoeder
  • 10 milliliter alcohol (96%)

Decoratie

  • 300 gram candy melts

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Springvorm van ø 20 centimeter (3x)
  • Silicone mal voor 6 halve bollen van ø 7 centimeter en 3,5 centimeter diep (2x)
  • Garde
  • Zeef
  • Suikerthermometer
  • Marmeren steen
  • Spatel
  • Bakkwast
  • Huishoudfolie

Voorbereiding

  • Vet de bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Biscuit

  • Zeef de bloem, zout, bakpoeder, baksoda en cacaopoeder. Meng met een garde.
  • Klop de eieren met de suiker, karnemelk, olie en vanille extract rustig tot een egaal mengsel.
  • Voeg langzaam de droge ingrediënten toe en meng tot een geheel.
  • Voeg de kleurstof en de azijn toe en spatel met de hand door tot het mengsel goed gekleurd is.
  • Verdeel het beslag over de 3 bakvormen.
  • Bak ze in 30 – 35 minuten gaar.
  • Laat afkoelen. Snij en vul. Na het vullen deze in de koeling bewaren

Vulling

  • Klop de slagroom met de helft van de suiker en 3 zakjes slagroomversteviger stijf.
  • Bewaar in de koeling.
  • Klop de roomkaas met de overige suiker, 3 zakjes slagroomversteviger, vanille extract en de sinaasappelrasp luchtig.
  • Spatel de geklopte slagroom erdoor.
  • Laat opstijven in de koeling.

Rode bessen jam

  • Breng alle ingrediënten aan de kook en laat de jam indikken.
  • Zeef de jam om zo de pitjes te verwijderen.
  • Laat afkoelen.

Witte chocolade ganache

  • Doe de chocolade in een warmtebestendige bak.
  • Verwarm de slagroom tot het bijna kookt.
  • Giet de slagroom op de chocolade, bedek met folie en laat rusten voor 2 minuten.
  • Roer tot alle chocolade gesmolten is.
  • Zet even in de koeling voor gebruikt.

Bubbels

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Tempereer de chocola.
  • Giet de chocolade in de siliconen mal voor halve bollen en zorg dat alle randen bedekt zijn met een laagje chocolade.
  • Klop de overige chocolade uit en laat de halve bollen uitharden.
  • Haal ze voorzichtig uit de vorm.
  • Verwarm een pan op een laag vuurtje.
  • Smelt de randen van de halve bollen op de bodem van de pan en plak 2 helften op elkaar.
  • Meng de alcohol met het gouden poeder zodat je een verf krijgt.
  • Schilder de bollen helemaal goud.

Decoratie

  • Smelt de deco melts.
  • Giet ze over een stukje folie in een mooie waaiervorm.
  • Zet in de koeling.
  • Versier de randen van de waaier met een beetje overgebleven goudverf.

Opbouw

  • Vul de taart in een bakvorm die bekleed is met vershoudfolie.
  • Snijd elk biscuit in 2 gelijke plakken.
  • Bestrijk elke plak met bessenjam.
  • Verdeel daarop de vulling.
  • Leg de plakken op elkaar en laat de taart in de koeling opstijven.
  • Haal de taart uit de vorm en leg hem op een taartkarton.
  • Strijk de taart af met chocolade ganache.
  • Verf de hele taart goud.
  • Gebruik de chocoladeresten om de chocolade ballen op de taart vast te maken.
  • Versier de taart met de roze decomelt waaiers.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.