Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Springvorm van ø 20 centimeter (3x)
- Silicone mal voor 6 halve bollen van ø 7 centimeter en 3,5 centimeter diep (2x)
- Garde
- Zeef
- Suikerthermometer
- Marmeren steen
- Spatel
- Bakkwast
- Huishoudfolie
Voorbereiding
- Vet de bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Biscuit
- Zeef de bloem, zout, bakpoeder, baksoda en cacaopoeder. Meng met een garde.
- Klop de eieren met de suiker, karnemelk, olie en vanille extract rustig tot een egaal mengsel.
- Voeg langzaam de droge ingrediënten toe en meng tot een geheel.
- Voeg de kleurstof en de azijn toe en spatel met de hand door tot het mengsel goed gekleurd is.
- Verdeel het beslag over de 3 bakvormen.
- Bak ze in 30 – 35 minuten gaar.
- Laat afkoelen. Snij en vul. Na het vullen deze in de koeling bewaren
Vulling
- Klop de slagroom met de helft van de suiker en 3 zakjes slagroomversteviger stijf.
- Bewaar in de koeling.
- Klop de roomkaas met de overige suiker, 3 zakjes slagroomversteviger, vanille extract en de sinaasappelrasp luchtig.
- Spatel de geklopte slagroom erdoor.
- Laat opstijven in de koeling.
Rode bessen jam
- Breng alle ingrediënten aan de kook en laat de jam indikken.
- Zeef de jam om zo de pitjes te verwijderen.
- Laat afkoelen.
Witte chocolade ganache
- Doe de chocolade in een warmtebestendige bak.
- Verwarm de slagroom tot het bijna kookt.
- Giet de slagroom op de chocolade, bedek met folie en laat rusten voor 2 minuten.
- Roer tot alle chocolade gesmolten is.
- Zet even in de koeling voor gebruikt.
Bubbels
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Tempereer de chocola.
- Giet de chocolade in de siliconen mal voor halve bollen en zorg dat alle randen bedekt zijn met een laagje chocolade.
- Klop de overige chocolade uit en laat de halve bollen uitharden.
- Haal ze voorzichtig uit de vorm.
- Verwarm een pan op een laag vuurtje.
- Smelt de randen van de halve bollen op de bodem van de pan en plak 2 helften op elkaar.
- Meng de alcohol met het gouden poeder zodat je een verf krijgt.
- Schilder de bollen helemaal goud.
Decoratie
- Smelt de deco melts.
- Giet ze over een stukje folie in een mooie waaiervorm.
- Zet in de koeling.
- Versier de randen van de waaier met een beetje overgebleven goudverf.
Opbouw
- Vul de taart in een bakvorm die bekleed is met vershoudfolie.
- Snijd elk biscuit in 2 gelijke plakken.
- Bestrijk elke plak met bessenjam.
- Verdeel daarop de vulling.
- Leg de plakken op elkaar en laat de taart in de koeling opstijven.
- Haal de taart uit de vorm en leg hem op een taartkarton.
- Strijk de taart af met chocolade ganache.
- Verf de hele taart goud.
- Gebruik de chocoladeresten om de chocolade ballen op de taart vast te maken.
- Versier de taart met de roze decomelt waaiers.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.