E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bruidstaart

Evert

Recept van
Evert

Taart
Makkelijk
(4) reviews

Ingrediënten

Taart

  • 25 eieren
  • 1500 gram suiker
  • 50 gram maïzena
  • 1000 gram patentbloem
  • 3 potten aardbeienjam
  • 3 liter slagroom
  • vanillesuiker
  • 3 doosjes aardbeien
  • 2 doosjes frambozen
  • 2 doosjes rode bessen
  • 1 doosje blauwe bessen
  • Marasquin likeur

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet drie springvormen met een diameter van 18, 20 en 22 centimeter in en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.

Taart

  • Klop 300 gram eiwit met 1 kilo suiker op tot stijf.
  • Voeg dan de eidooiers toe en laat deze voorzichtig meedraaien.
  • Zeef maïzena met bloem boven een mengkom.
  • Meng droge en natte mengsel voorzichtig door elkaar tot een mooi egaal beslag.
  • Verdeel het over springvormen.
  • Bak de cakes ongeveer 20 minuten in de hete oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Snijd de cakes vervolgens in drie delen.
  • Trempeer met marasquin.
  • Klop de slagroom op en breng op smaak met overige suiker en vanillesuiker.
  • Smeer een laag cake van iedere grootte in met slagroom.
  • Smeer een laag cake van iedere grootte in met jam.
  • Stapel de cakelagen op elkaar en strijk af met slagroom.
  • Stapel de cakes op elkaar.
  • Doe overige slagroom in een spuitzak en decoreer de taart met toefjes slagroom.
  • Decoreer de taart met het verse fruit.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.