Recept
500
gram Bloem T65
10
gram zout
30
gram margarine
10
gram kristalsuiker
20
gram verse gist
1
ei losgeklopt
25
gram boter (gesmolten)
270
milliliter melk
Reacties:
Hoi Mirna,
Bedankt voor je vraag! In principe adviseren we altijd om het originele recept zoveel mogelijk te volgen. We hebben het zelf niet geprobeerd met sojamelk, dus we weten niet precies wat het effect daarvan is. Maar je kunt het natuurlijk altijd uitproberen. In principe zou het wel moeten kunnen, al kan een andere melk wel effect hebben op het eindresultaat en de smaak.
Als je het deeg gemaakt hebt, kun je het het beste gelijk afbakken. Daarna kun je het brood in een luchtdichte zak bewaren. Omdat het een gistdeeg is, gaat het deeg rijzen. De rijs is tijdsgebonden, vandaar.
Hopelijk ben je zo verder geholpen. Veel bakplezier!
Je hebt helemaal gelijk! Het is belangrijk om 270 mililiter melk toe te voegen. We hebben dit aangepast in het recept! Veel bakplezier gewenst.
Dat klopt als een bus, je zult geen water, maar 270 mililiter melk toe moeten voegen. We hebben dit aangepast in het recept. Succes!
Beste Anja,
Bedankt voor je vraag, je hebt helemaal gelijk! Er ontbreekt nog melk in het recept. We hebben het aangepast, dus hij klopt nu weer als een bus.
Veel bakplezier!
Er moet 270 mililiter melk toegevoegd worden, er is geen specifieke temperatuur nodig. We hebben dit aangepast in het recept. Succes!