E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Broodbloem met pitablad

Guido

Recept van
Guido

Brood
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Bloem

  • 375 gram sterke bloem
  • 30 gram desem
  • 30 gram roomboter
  • 25 gram verse gist
  • 12 gram basterdsuiker
  • 210 gram melk
  • 8 gram zout
  • 0.75 ei
  • maanzaad
  • zonnebloempitten

Pita

  • 300 gram bloem
  • 20 gram verse gist
  • 10 gram zout
  • 100 gram water
  • nigellazaad

Garnering

  • 100 gram Griekse yoghurt
  • peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • bieslook
  • peper
  • olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Bloem

  • Doe alle ingrediënten, behalve ei, zaden en pitten, bij elkaar in een mengkom en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Stort op een bestoven werkbank en kneed tot een mooi stevig deeg ontstaat waar u een vliesje mee kunt trekken.
  • Bol op.
  • Laat 20 minuten rijzen onder een vochtige theedoek op een warme plek.
  • Verdeel het deeg in 6 delen en bol op.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de broodbolletjes in een bloemvorm op de bakplaat.
  • Kluts het ei en bestrijk de broodjes hiermee.
  • Strooi maanzaad en zonnebloempitten over de broodjes.
  • Laat 55 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Bak de bloem vervolgens in 25 minuten af.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.

Pita

  • Doe bloem, gist en zout in een kom.
  • Schenk water er bij en kneed tot een samenhangend deeg ontstaat.
  • Stort op de werkbank en kneed soepel en stevig.
  • Laat 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek en op een warme plek.
  • Kneed nog eens goed door en vorm vervolgens bloembladeren van het deeg.
  • Leg op een beklede bakplaat.
  • Laat opnieuw 10 minuten rijzen.
  • Bestrijk de blaadjes met geklutst ei en strooi nigella zaad eroverheen.
  • Bak in 15 minuten gaar in de hete oven.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.

Garnering

  • Pers knoflook uit, snijd bieslook en peterselie fijn.
  • Meng Griekse yoghurt met de kruiden.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Samenstellen

  • Maak een bloem van de broden en serveer deze eventueel in een schoon bloempotje,
  • Serveer met de yoghurt.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.