Briochedeeg
500
gram Bloem T65
10
gram zout
50
gram witte basterdsuiker
100
gram volle melk
2
theelepels gedroogde gist
140
gram water
50
gram boter (op kamertemperatuur)
300
gram boter (koud)
8
gram honing
Suikersiroop
200
gram water
200
gram suiker
Reacties:
Hoi,
Bedankt voor je vraag! De vormpjes die Robèrt gebruikt zijn net een slagje groter dan muffinvormpjes. De bovenkant is +/- 8 centimeter, de onderkant circa 7 centimeter en de hoogte ongeveer 4 centimeter. Mocht je dit niet in huis hebben, dan kun je de brioches ook in een muffinvorm bakken. Veel bakplezier!
Hoi,
Bedankt voor je vraag! Het zou kunnen zijn dat de narijs te warm of te nat is geweest. Of wellicht heb je teveel boter gebruikt? Voor de narijs is het goed de brioches rustig weg te zetten op kamertemperatuur en geduld te hebben. De narijs mag gerust een uur duren.
Hopelijk helpt dit antwoord je verder voor een volgende keer. Veel bakplezier!
Hoi,
Bedankt voor je vraag! Je hebt ongeveer 18 gram verse gist nodig in dat geval. Je kunt de gist gewoon met de overige ingrediënten toevoegen. In de interactieve video in onze app laat Robèrt je zien hoe je het deeg maakt met verse gist.
Je kunt hiervoor het beste bloem gebruiken met een wat grovere maling. Liever een gewone tarwebloem dan een patentbloem dus. Veel bakplezier!
Hoi,
Bedankt voor je bericht! Je zou inderdaad denken dat de eieren ontbreken, omdat brioche inderdaad rijk is aan boter én eieren. Brioche feuilleté zou je echter kunnen zien als een combinatie van briochedeeg en getoerd gerezen deeg (waar je o.a. croissants en koffiebroodjes van maakt). Vandaar dat er geen eieren in het recept voor de brioche feuilleté zitten. Veel bakplezier!
Hoi Helena,
Bedankt voor je bericht! Het klopt dat brioche rijk is aan boter én eieren. Brioche feuilleté zou je echter kunnen zien als een combinatie van briochedeeg en getoerd gerezen deeg (waar je o.a. croissants en koffiebroodjes van maakt). Vandaar dat er geen eieren in het recept voor de brioche feuilleté zitten.
Mocht je aan de bak gaan met de brioche feuilletée dan wensen we je alvast veel bakplezier!
Beste Mirjam,
Bedankt voor je bericht en oplettendheid. Er gaat 8 gram honing in het deeg, we hebben het toegevoegd aan de ingrediëntenlijst. Veel bakplezier!
Beste Kareno,
Bedankt voor je bericht! Er gaat 8 gram honing in het recept, we hebben het toegevoegd aan de ingrediëntenlijst. Veel bakplezier!