E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Borstplaat van Robèrt

Voor de echte zoetekauw van typisch Nederlands snoepgoed: borstplaat! Lekker knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen. Extra lekker als je het zelf maakt.

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Koekjes
Goed te doen
(328) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 185 milliliter slagroom (gezoet)
  • 30 milliliter water
  • 300 gram kristalsuiker
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 half vanillestokje
  • 150 gram poedersuiker (gezeefd)

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Trechter
  • Rondjesmat

Bereidingswijze voor borstplaat

  • Kook alle ingrediënten behalve de poedersuiker tot 116 graden. Gebruik hiervoor een hoge pan, want de massa komt flink omhoog.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Tableer de massa met de poedersuiker.
  • Als de massa voldoende is getableerd (als er voldoende kristallisatie is opgewekt) kun je de massa met behulp van een trechter in een rondjesmat gieten.
  • Laat de borstplaat uitharden.
  • Los de borstplaat na het uitharden uit de vorm.
  • Laat het omgekeerd drogen.

Heerlijk avondje compleet maken?

Maak zelf Taaitaai

Alle recepten van Robèrt op een rij

Bekijk ook het recept voor gevuld speculaas van Robèrt.

Gevuld speculaas

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.