E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

BBQ Chicken Pizza

Beth

Recept van
Beth

Hartig
Moeilijk
(10) reviews

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 315 gram broodbloem (type 00)
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel instant gist
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 195 milliliter water

Barbecuesaus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 0.15 theelepel droge chilipeper flakes
  • 400 gram verse tomaten, in blokjes
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels tomatenpasta
  • 3 eetlepels honing
  • 25 milliliter appelciderazijn
  • 1 eetlepel molasse
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 0.25 theelepel gedroogde oregano
  • zout
  • peper

Samenstellen

  • olijfolie
  • 1 kipfilet, in reepjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 50 gram gerookte Gouda kaas, geraspt
  • 50 gram mozzarella kaas, in plakken
  • maïsmeel (voor onder de pizza)

Bereidingswijze

Pizzadeeg

  • Verwarm de oven voor op 50°C.
  • Doe de bloem in een kom van een keukenmachine met deeghaken.
  • Voeg het zout aan een kant van de kom toe en het gist aan de andere kant van de kom.
  • Voeg olie en water toe en kneed tot een soepel deeg. Doe dit eventueel met de hand.
  • Maak een mooie bal en doe in een kom.
  • Zet de oven uit en zet de mengkom met het pizzadeeg in de oven. Laat het daar 40 minuten rijzen.

Barbecuesaus

  • Verwarm de olie in een pan en fruit de uien tot ze zacht zijn.
  • Voeg de knoflook en chili flakes toe en bak nog een minuut.
  • Doe de overige ingrediënten in de pan en laat alles zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen totdat het een dikkere saus is geworden.
  • Roer af en toe door.

Samenstellen

  • Verhit de oven voor op 220°C. Laat een bakplaat in de oven staan.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur met olie en bak de kipreepjes tot ze gaar zijn.
  • Haal uit de pan.
  • Zet het vuur lager en bak in dezelfde pan de ui en paprika zacht.
  • Rol het pizzadeeg plat in een cirkel.
  • Bestrooi een bakplaat met maïsmeel en leg de uitgerolde pizzabodem er op.
  • Smeer de pizzabodem in met de barbecuesaus en verdeel hier de groenten en kip over.
  • Leg de mozzarellaplakken over de vulling en strooi de geraspte, gerookte Gouda kaas erover.
  • Verplaats de pizza op de verwarmde bakplaat en bak 10 minuten in de hete oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.