E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Au premier… une tarte flambée Méditerranée

De titel verklapt het al: een flammkuchen met Mediterrane invloeden! En dat zit hem vooral in de toevoeging van zalm en verse groene kruiden.

Vincent

Recept van
Vincent

Hartig
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram patentbloem
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • snufje zout

Topping

  • 150 milliliter crème fraîche
  • 125 milliliter roomkaas naturel
  • 150 gram gerookte zalm
  • scheutje witte wijnazijn
  • 1 witte ui
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram rucola
  • 2 takjes platte peterselie
  • 0.5 takje bieslook
  • 0.5 takje kervel
  • 0.25 takje tijm
  • 0.25 takje rozemarijn
  • 0.25 takje basilicum
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 mini augurken
  • snufje zout
  • snufje vleestomaat

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pizzasteen
  • Pizzaschep
  • Deegroller
  • Kom

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Meng de ingrediënten met 125 milliliter water en kneed tot een droog en elastisch deeg.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke bollen en laat een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en rol de deegbollen uit tot 2 plakken met een dikte van 2 millimeter.
  • Bestuif de pizzaschep met bloem en leg de bodems hierop.
  • Bestrijk de bodems met het crème fraîche-mengsel en volg met zalmsnippers, de augurken en de kappertjes.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak ongeveer 20 minuten.

Topping

  • Hak de kruiden fijn en meng met de crème fraîche, roomkaas en een scheutje wijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pel en snijd de ui in dunne ringen en de augurken in dunne plakjes.
  • Ga verder met het deeg.

Afwerken/decoratie

  • Garneer de flammkuchen met rucola.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.