E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Are you nuts?

Een appel-notenslof met gezouten karamel en een overheerlijke amandelspijs. Bakkers klaar? Smullen maar!

Hanneke

Recept van
Hanneke

Taart
Goed te doen
(40) reviews

Ingrediënten

Slofdeeg

  • 125 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • 90 gram boter
  • 0.5 eidooier
  • 0.25 citroen (rasp)
  • snufje zout

Notenmengsel

  • 83 gram amandelen
  • 84 gram hazelnoten
  • 25 gram pecannoten

Karamel

  • 280 gram suiker
  • 92 gram slagroom
  • 117 gram maple siroop
  • 58 gram boter
  • 25 gram walnoten
  • 25 gram pistachenoten

Amandelspijs

  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 1.5 ei
  • 0.25 citroen (rasp)
  • 1 appel
  • 1 theelepel amandelextract

Afwerken/decoreren

  • 10 gram kaneel
  • 200 milliliter slagroom
  • 20 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram kaneelsuiker (20 gram suiker + 10 gram kaneel)

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • 2 bakplaten
  • Bakpapier
  • Thermometer
  • Spuitzak
  • Slofring

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Slofdeeg

  • Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangend geheel van kunt maken. Verpak in vershoudfolie en laat rusten in de koelkast.

Notenmengsel

  • Rooster intussen de amandel, hazelnoten, en pecannoten op 180 graden ongeveer 10 minuten.

Karamel

  • Smelt suiker en maple siroop in een pan en smelt tot 170 graden. Giet er slagroom bij en roer goed.
  • Voeg boter toe, roer de noten erdoor en zet apart om te koelen.

Amandelspijs

  • Snijd appel in gelijke plakjes.
  • Maak de amandelspijs door alle ingrediënten in de keukenmachine te doen en samen te laten draaien. Verdun met ei zodat het smeerbaar wordt.

Afwerken/decoreren

  • Klop extra slagroom en suiker stijf, schep in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Rol het deeg voor de slof tot circa millimeter 8 dik.
  • Steek slofdeeg met de slofring de vorm. Verwijder omliggend deeg en verdeel het spijsmengsel over de deegplak tot ongeveer 1cm van de rand.
  • Verdeel de appel plakjes erover en bestrooi met kaneelsuiker. Bak ongeveer in 23 minuten gaar. Haal uit de oven en laat met de ring erom koelen. Verwijder daarna de ring.
  • Verdeel de afgekoelde noten karamel over de slof en volg met toefjes slagroom en kaneel.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.