Amandelboterdeeg
100
gram boter (op kamertemperatuur)
1
ei
60
gram amandelpoeder
snufje zout
45
gram witte basterdsuiker
1
theelepel citroen (rasp)
200
gram bloem
Gele room
200
gram melk
0,25
vanillestokje
20
gram suiker
20
gram roompoeder
Abrikozenjam
50
gram abrikozenpulp
50
gram suiker
Zoete bouillon
250
milliliter water
1
kaneelstokje
1
vanillestokje
scheutje calvados
suiker naar smaak
scheutje citroensap
Vulling en decoratie
3
Jonagold appels
3
abrikozen
1
eetlepel sinaasappelrasp
2
eetlepels rozijnen
1
eetlepel kaneelsuiker
100
gram amandelspijs
6
plakjes amandelcake
1
eetlepel pistache (fijngehakt)
Reacties:
Hoi,
Bedankt voor je vraag! Wij maken de Appelroosjes zelf altijd met de cake, omdat dit gewoon erg lekker is. Bovendien werkt de cake als een isolerend laagje wat overtollig vocht uit je vulling absorbeert, waardoor je deeg krokant blijft. Je zou het kunnen proberen zonder cake, dat hebben wij nog niet geprobeerd, maar dat zal dus wel invloed hebben op het eindresultaat. Veel bakplezier!
Hoi,
Bedankt voor je vraag! Amandelpoeder is minder vet dan amandelmeel. Doordat het droger is, reageert het anders met de andere ingrediënten. En dat geeft dus een ander resultaat in je baksel. We hebben het bij dit recept niet uitgeprobeerd, dus je zou het zelf kunnen proberen met amandelmeel. Ik verwacht dat het wel kan, maar het resultaat wordt dus wel een beetje anders. Veel bakplezier!
Hoi,
Bedankt voor je vraag! Dat hebben we zelf nog niet uitgeprobeerd, maar we verwachten dat dat wel moet kunnen. Als je een vlaaivorm hebt, is dat nog mooier voor de bodem. Dat is qua hoogte voor de opstaande rand van het deeg mooi voor het eindresultaat. Als je de ingrediënten verdubbelt heb je zeker genoeg, misschien zelfs teveel. Ik verwacht dat je met 1,5 keer de ingredienten al genoeg hebt, maar dat is een kwestie van uitproberen. Laat je weten hoe het is gelukt? Veel bakplezier!