E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Appel-Kers Toren

Krokant van buiten, zacht van binnen. De macarons van Eric zijn precies zoals ze horen te zijn. Hij maakt zijn toren van groene en paarse macarons. De groene zijn gevuld met een lekkere frisse appelcrème, de paarse zijn gevuld met kersen botercrème en amarena kersen.

Eric

Recept van
Eric

Taart
Moeilijk
(5) reviews

Ingrediënten

Macarons

  • 600 gram amandelmeel
  • 600 gram poedersuiker
  • 440 gram eiwitten
  • snuf zout
  • 600 gram kristalsuiker
  • 200 milliliter water
  • kleurstoffen

Appelcrème

  • 360 gram witte chocolade
  • 120 milliliter slagroom
  • snuf zout
  • appelconcentraat
  • 2 groene appels
  • limoensap
  • groene kleurstof

Kersen botercrème

  • 2 eidooiers
  • 50 gram custardpoeder
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 500 milliliter volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram crisco
  • snuf zout
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 3 theelepels geconcentreerde amarena aroma
  • 1 pot amarena kersen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Handmixer
  • Foodprocessor
  • Spatels
  • Garde
  • Suikerthermometer
  • Spuitzakken
  • Zeef
  • Ronde spuitmond 10 millimeter
  • ± 200 cocktailprikkers
  • Piepschuim kegel van 50 centimeter hoog
  • Bronzen verf

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Bekleed de bakplaten met bakpapier.
  • Maak de piepschuim brons met verf.

Macarons

  • Pulse de amandelmeel en poedersuiker in een foodprocessor fijner.
  • Haal het meelmengsel door een zeef en voeg de helft van het eiwit toe.
  • Verwarm het water en de suiker tot 118 graden.
  • Doe de overige eiwitten met een snuf zout in de kom van de mixer.
  • Klop, zodra de suikersiroop 110 graden is, de eiwitten op tot stijve pieken.
  • Giet de suikersiroop van 118 graden langzaam bij het eiwit en klop het mengsel tot kamertemperatuur.
  • Voeg een deel van het eiwit bij het meelmengsel en meng dit goed.
  • Doe de rest van het eiwit erbij en meng dit er rustig door.
  • Verdeel het beslag zodra het de juiste consistentie heeft in 2 kommen.
  • Voeg de kleurstof toe om paarse en appelgroene macarons te maken.
  • Schep het beslag in spuitzakken.
  • Spuit het beslag in kleine cirkels op met bakpapier beklede bakplaten.
  • Tik de bakplaat een paar keer tegen het werkblad om de lucht eruit te krijgen.
  • Werk eventuele gaten bij met een cocktailprikker.
  • Bak de macarons in 14-15 minuten gaar.

Appelcrème

  • Schil de appel en rasp deze.
  • Besprenkel met het limoensap om verkleuring te voorkomen.
  • Smelt de chocolade met de slagroom in de magnetron tot alle chocolade gesmolten is.
  • Zet het mengsel 15 minuten in de koelkast.
  • Klop het daarna op met de handmixer.
  • Voeg de appelaroma, zout en appelrasp toe.
  • Breng het mengsel op kleur met kleurstof.
  • Doe de crème in een spuitzak met spuitmondje ø 10.

Kersen botercrème

  • Meng in een kom de eidooiers, custardpoeder en kristalsuiker met een scheutje melk.
  • Roer glad.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Breng de rest van de melk langzaam aan de kook met het vanillemerg en het -stokje.
  • Neem de pan van het vuur. Verwijder het vanillestokje.
  • Voeg al roerend met een garde een scheut warme melk toe aan het custardmengsel en meng tot een egale emulsie.
  • Voeg geleidelijk al roerend de rest van de melk toe.
  • Giet alles terug in de pan.
  • Zet de pan weer op het vuur en breng langzaam aan de kook.
  • Laat al roerend op laag vuur 1 minuut doorkoken tot het mengsel gebonden is.
  • Doe de banketbakkersroom in een lage schaal.
  • Dek af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen.
  • Laat 30 minuten afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de zachte boter, crisco, amarena aroma, de afgekoelde banketbakkersroom en basterdsuiker tot een gladde crème op lage snelheid.
  • Snijd de amarena kersen doormidden.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmondje ø 10.

Opbouw

  • Vul de groene macarons met de appelcrème.
  • Spuit een cirkel kersen botercrème op de paarse macarons en plaats in het midden een halve kers.
  • Prik de macarons om en om met cocktailprikkers in de piepschuim kegel.
  • Begin onderaan en werk naar boven. Prik 1 macaron rechtop in de bovenkant.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.