E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Amandeltulband

Rutger

Recept van
Rutger

Cake
Makkelijk
(68) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 100 gram blanke rozijnen
  • 100 gram rozijnen
  • 60 gram gedroogde abrikoos
  • 85 milliliter amaretto

Amandelspijs

  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram gemalen amandelen
  • 0.5 citroen (rasp)
  • 0.5 ei

Tulband

  • 200 gram roomboter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 stuks citroenrasp
  • 0.25 theelepel zout
  • 4 eieren
  • 190 gram bloem
  • 11 gram bakpoeder
  • paneermeel
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Wel de blanke en donkere rozijnen en abrikozen een nacht in amaretto. Zorg ervoor dat de vruchten net onderstaan.
  • Wanneer u begint met bakken, verwarm de oven voor op 160°C.
  • Zeef de gewelde vruchten en vang de amaretto op.
  • Vet een tulbandvorm in met 10 gram roomboter (van de tulbandingrediënten) en bestrooi met paneermeel. Schud het teveel aan paneermeel weer uit de vorm.

Amandelspijs

  • Mix in een keukenmachine gemalen amandelen, suiker, citroenrasp en ei tot een soepel amandelspijs.

Tulband

  • Klop het amaretto-vocht samen met 250 gram van het amandelspijs met een mixer los.
  • Voeg 190 gram boter en witte basterdsuiker, vanille-extract, citroenrasp van 1 citroen en het zout toe aan het amaretto-spijsmengsel en klop het geheel romig (+/- 6 minuten).
  • Voeg één voor één de vier eieren toe en klop goed luchtig.
  • Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe aan het beslag en spatel dit er door.
  • Meng 2 eetlepels bloem door de afgegoten vruchten en spatel de vruchten door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de tulband vorm en bak 70 minuten tot gaar. Controleer dit door een satéprikker er in te prikken en controleer of deze er schoon uitkomt.
  • Laat ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen en stort de tulband dan op een rooster.
  • Na het afkoelen met behulp van een theezeefje bestrooien met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.