E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

A Holly Jolly Christmas

Farida

Recept van
Farida

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Chocoladebiscuit

  • 240 gram eiwitten
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 120 gram eidooiers
  • 150 gram patentbloem
  • 25 gram cacaopoeder

Chocoladeganache

  • 750 gram slagroom
  • 700 gram pure chocolade

Chocolade hulstblaadjes

  • 200 gram groene candy melts

Gekarameliseerde pecannoten

  • 125 gram pecannoten
  • 100 gram slagroom
  • 150 gram suiker
  • 80 gram boter

Kerstboom-decoratie

  • 200 gram rolfondant met vanillesmaak
  • 10 gram tylose poeder
  • gouden glittervlokken

Samenstellen

  • rode bessen
  •  goudspray

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een bakvorm met een diameter van 20 centimeter in met boter en bestuif met wat bloem.
  • Leg een chocolade-sjabloon klaar in de vorm van hulstblaadjes.
  • Leg steekvormpjes in de vorm van een sneeuwvlokje maar in verschillende formaten klaar.

Chocoladebiscuit

  • Klop eiwitten samen met suiker in de mixer stijf.
  • Klop eidooiers los in een kom.
  • Zeef in een andere kom bloem en cacaopoeder en meng door elkaar.
  • Meng de geklopte eidooiers door het eiwit en spatel het bloemmengsel erdoor.
  • Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak ongeveer 35 minuten in de oven.
  • Laat vervolgens afkoelen op een rooster.

Chocoladeganache

  • Breng in een pannetje de slagroom aan de kook.
  • Breek de chocolade in stukjes, doe in een kom en giet hier de warme slagroom overheen. Laat dit rustig smelten en roer vervolgens goed door tot een egale massa.
  • Laat de ganache opstijven in de koelkast.

Chocolade hulstblaadjes

  • Smelt de groene candy melts au bain-marie.
  • Schenk in een spuitzak en vul de chocolademold.
  • Laat uitharden.

Gekarameliseerde pecannoten

  • Rooster de pecannoten in een koekenpan en hak ze fijn.
  • Warm de slagroom in een beker op in de magnetron.
  • Karamelliseer in een steelpan de suiker. Zodra het goudbruin wordt, voeg al roerend heel langzaam de slagroom toe.
  • Kook de karamel even op laag vuur totdat de slagroom helemaal is opgelost.
  • Laat de karamel iets afkoelen en roer de boter en geroosterde pecannoten erdoor.
  • Giet over op een plat bord en laat het geheel afkoelen.

Kerstboom-decoratie

  • Meng de witte rolfondant met een beetje tylosepoeder en rol uit.
  • Steek met behulp van de uitstekers een aantal sneeuwvlokken van verschillende formaten uit, prik ze op elkaar door een houten prikker en laat drogen.
  • Versier het kerstboompje met wat gouden glittervlokken.

Samenstellen

  • Klop een deel van de afgekoelde ganache luchtig in de mixer en schep in een spuitzak.
  • Snijd de chocoladebiscuit in 3 of 4 lagen en smeer op elke plak biscuit een laagje karamel met pecannoten en spuit daarop een laagje opgeklopte chocoladeganache. Stapel op elkaar.
  • Smeer de taart af met een laag chocoladeganache en laat even opstijven in de koelkast.
  • Spuit de taart af met goudspray, plaats het witte kerstboompje boven op de taart en decoreer met chocolade hulstblaadjes en rode bessen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.