• Home
  • AAA
  • Lees voor
  • Contact
  • Mijn MAX
  • Word lid!
  • Omroep MAX
  • Ontdek meer van de NPO
Heel Holland Bakt logoHeel Holland Bakt logo
Home
Ontdek meer van de NPO
Instagram
Follow @heelhollandbakt
321 Bakken Maar
Uw browser ondersteund geen HTML5
Muziek als ringtone? Download
  • Recepten
  • Uitzendingen
  • Extra
  • App
  • Kandidaten
  • Over
  • Doorbakken
  • Word lid!
  • Pers
  • Contact
  1. Heel Holland Bakt
  2. Extra
  3. Begrippen en technieken
  4. Begrip
  • Artikelen
  • Vraagbaak
  • Begrippen en technieken

Begrip

Een Franse basis voor het maken van een lichte mousse zoals chocolademousse. Hoe doe ik dat?


Basisrecept

180 gram suiker
100 gram water
6 eidooiers

  •   Doe suiker en water in een steelpannetje en laat het suiker oplossen, eventueel op laag vuur.
  •   Zodra het water helder is, breng aan de kook en zet een suikerthermometer in de pan*.
  •  Klop ondertussen de eidooiers met een (hand)mixer tot een zachte, romige massa.
  • Wanneer de suikersiroop 120˚C is, giet deze al kloppend langzaam bij het ei.
  • Blijf ongeveer 5 minuten kloppen tot een mooi, bleek mengsel.
  •  Laat afkoelen en roer af en toe door.

*Als u geen suikerthermometer in huis heeft, haal de pan na ongeveer vijf minuten van het vuur. Dan is de suiker ongeveer op de goede temperatuur.

OmroepMAX logo OmroepMAX logo
  • Recepten
  • Uitzendingen
  • Extra
  • App
  • Kandidaten
  • Over
  • Doorbakken

Overzicht

  • Algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Cookies
  • Sitemap
  • Spelregels Vraagbaak

Service

  • Over Omroep MAX
  • Inloggen Mijn MAX
  • MAX Magazine
  • Pers

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Omroep MAX nieuwsbrief

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

Privacyverklaring

Registreren

Aanmelden