• Home
  • AAA
  • Lees voor
  • Contact
  • Mijn MAX
  • Word lid!
  • Omroep MAX
  • Ontdek meer van de NPO
Heel Holland Bakt logoHeel Holland Bakt logo
Home
Ontdek meer van de NPO
Instagram
Follow @heelhollandbakt
321 Bakken Maar
Uw browser ondersteund geen HTML5
Muziek als ringtone? Download
  • Recepten
  • Uitzendingen
  • Extra
  • App
  • Kandidaten
  • Over
  • Doorbakken
  • Word lid!
  • Pers
  • Contact
  1. Heel Holland Bakt
  2. Extra
  3. Begrippen en technieken
  4. Begrip
  • Artikelen
  • Vraagbaak
  • Begrippen en technieken

Begrip

Zelf amandelspijs maken is makkelijk en geeft het lekkerste resultaat. Hoe doe ik dat?


Recept amandelspijs

Ingrediënten:
500 gram blanke, rauwe amandelen
500 gram suiker
Geraspte schil van ½ citroen
1 a 2 eieren

  • Doe amandelen, suiker en citroenschil in een keukenmachine. Mix tot een grof mengsel ontstaat.
  • Klop 1 ei los en giet bij het amandelmengsel. Blijf mixen tot een kneedbare massa. Voeg indien nodig wat meer ei toe, maar maak het niet te nat. De benodigde hoeveelheid ei is afhankelijk van de kwaliteit van de amandelen.
  • Laat de spijs minstens vier dagen rijpen in de koelkast. De smaak wordt iedere dag beter.
  • Amandelspijs kan in de vriezer bewaard worden.  
OmroepMAX logo OmroepMAX logo
  • Recepten
  • Uitzendingen
  • Extra
  • App
  • Kandidaten
  • Over
  • Doorbakken

Overzicht

  • Algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Cookies
  • Sitemap
  • Spelregels Vraagbaak

Service

  • Over Omroep MAX
  • Inloggen Mijn MAX
  • MAX Magazine
  • Pers

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Omroep MAX nieuwsbrief

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

Privacyverklaring

Registreren

Aanmelden