Volop lentekriebels met deze voorjaarsbaksels
Hoewel we vorige week nog tot onze kuiten in de sneeuw stonden, is het dit weekend zowaar lente! Met een aangenaam temperatuurtje van minstens 15 graden, lijkt dat ons een goed moment om het voorjaar vast in te luiden. Maak plaats voor bloemen, fruit, vlinders en schapen, bak de sterren van de hemel en installeer jezelf in je tuin of op je balkon met een zelfgemaakt lentebaksel. Dan blijft er weinig meer te wensen over, toch?
Liever Citroencake

Lekker frisse citroen zorgt natuurlijk voor een ultiem lentegevoel. Elizabeth laat iedereen versteld staan met deze cake, die in elk opzicht citroen schreeuwt. Zowel de binnen- als buitenkant lijkt op een gigantische citroen, en de smaak blijft uiteraard in het thema. Gecombineerd met een lekkere blauwe bessenjam en roomvulling. De cake is trouwens goed te serveren met zelfgemaakte limonade, eventueel óók met citroensmaak.
Bella Limoncella

Tiramisu is een klassiek Italiaans nagerecht, met mascarpone, lange vingers en likeur. Daniël geeft hier zijn eigen draai aan. Hij maakt een spannende en mooi-weer-versie met lemon curd en citroensiroop. Dit verfrissende recept viel zeer goed in de smaak bij de jury, en ook André prikte dit baksel lekker weg!
Zeg het met bloemen

Bloemen beginnen te bloeien, de omgeving krijgt weer meer kleur… Tijd voor een extra fleurig baksel! Deze taart straalt één en al voorjaar uit en is misschien nog wel leuker dan een echte bos bloemen. Esther maakt een waar kunstwerk met fondant en een “naked” afwerking. Vlierbloesem is trouwens niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond! Samen met de fruitige vulling een echt stukje lente uit de oven.
Fris en fruitig het nieuw jaar in!

Het nieuwe jaar is natuurlijk al even bezig, maar een nieuw seizoen staat wel voor de deur. Ellen bakt een perfecte taart voor de lente, door gebruik te maken van rabarber en aardbeien. Die zijn namelijk nu in het seizoen! Tip: gebruik aardbeien van gelijke grootte voor een strak resultaat. Proost op de lente met deze taart met proseccomousse, chocoladebiscuit en natuurlijk aardbei en rabarber.
Japanse Lente

Op het eerste gezicht lijkt deze taart in de winter te zijn blijven hangen, maar schijn bedriegt, want de binnenkant staat in de bloei! Eigenlijk een perfecte weergave van hoe het weer in Nederland omgeslagen is afgelopen week. Het “sneeuwt” zoete bloesem als je deze taart aansnijdt. Door de vele verschillende technieken die Marjolein toepast, is dit een uitdagend recept. Maar als we Janny mogen geloven is hij zeker het proberen waard!
Vrolijke vlinder

In het allereerste seizoen van Heel Holland Bakt Kids maakt Annika deze vrolijke vlindertaart. In de lente beginnen de vlinders zich te ontpoppen en dat vrolijke gefladder zorgt wat ons betreft voor een ultiem voorjaarsgevoel. Annika maakt haar vlinder paars, maar je hebt ze natuurlijk in alle kleuren van de regenboog. Dit recept is erg leuk om met kinderen te maken. Laat ze zelf de kleuren kiezen en decoreer de taart mooi met fondant en alle soorten fruit die je maar in huis hebt.
Lente curd schaapjes

Geluk voor de kinderen uit regio Noord- en Midden-Nederland, want naast het lekkere weer breekt voor hen ook nog de voorjaarsvakantie aan! Hoe leuk is het om samen een middagje te bakken en met het hele gezin te genieten van het eindresultaat? Met dit lenteweer verschijnen de eerste lammetjes alweer in de wei. Daarom laat Guido ons zien hoe we deze schattige schaapjes maken met slechts een paar ingrediënten!