Roelof gaat naar huis
Eventmanager Roelof, de tweede bakker die de tent moet verlaten, heeft van de eerste tot de laatste minuut genoten van zijn HHB-avontuur. “Bakken is net als het organiseren van een groot event. Goed plannen, als iets mislukt opnieuw beginnen en vooral trots zijn op het eindresultaat.”

Ineens is in maart zijn agenda leeg en zit hij iedere dag thuis. Roelof is in het dagelijks leven organisator van grote evenementen en hij werkt als fitnessinstructeur en yogadocent. Zijn werk is zijn lust en zijn leven, waarvoor hij stad en land afreist om mensen een mooie en inspirerende dag te bezorgen. Gelukkig is hij niet type dat thuis bij de pakken neer gaat zitten. “Toen bekend werd gemaakt dat openbare bijeenkomsten verboden werden, stond ik met collega’s op een groot evenement. Iemand vroeg aan mij wat ik de komende tijd zou gaan doen. Ik ben net als veel mensen gaan bakken, want door corona had ik daar ineens de tijd voor. Het was voor mij fijn om in deze tijd op een andere manier creatief bezig te zijn. En hier thuis waren ze blij met de verse broodjes en andere lekkere dingen.”
“Als er geen corona was geweest dan had ik nooit in de tent gestaan.”
Roelof is getrouwd en vader van de 13-jarige Ginger en Greg van 10. “Mijn kinderen vonden het heel spannend en vooral ook leuk, hun vader in Heel Holland Bakt. Door mee te doen aan het programma wil ik aan ze laten zien dat je nieuwe kansen in het leven moet grijpen.” Roelof is al vanaf het eerste uur fan van het programma. “Ik fantaseerde altijd al over de tent en hoe het zou zijn om daar in te staan. Maar het was eerder niet te combineren met mijn werk, omdat de opnameperiode in de zomer is. En dat is voor mij juist de drukste tijd. Als er geen corona was geweest dan had ik nooit in de tent gestaan.”
Een geluk bij een ongeluk in een rampzalig jaar, waarin Roelof net als duizenden collega’s noodgedwongen thuis komt te zitten. Ineens heeft hij alle tijd om verschillende baktechnieken en recepten te oefenen en op de valreep geeft hij zich op voor het programma.
“Er zijn maar heel weinig mensen die dit meemaken”

“Toen ik voor het eerst de tent inliep voelde ik wel de spanning, dat het echt gaat beginnen en dat het nu moet gebeuren.” Voor de meeste deelnemers aan Heel Holland Bakt is het een speciaal moment. Het in ontvangst nemen van hun eigen bakschort en natuurlijk de eerste keer in de tent, ook voor Roelof. Maar het is niet voor het eerst dat hij de heilige bakgrond van het landgoed in Maarssen betreedt. Een paar jaar geleden organiseerde hij hier een groot evenement. “De opnames van Heel Holland Bakt waren toen net geweest en de tent stond er nog. Toen dacht ik al dat het wel heel gaaf zou zijn als je hier echt zou kunnen staan. Het is heel speciaal, omdat er maar heel weinig mensen zijn die dit meemaken. ”
“Misschien heb ik iets te veel om me heen gekeken”
Natuurlijk vindt Roelof het jammer dat hij al zo snel de tent moet verlaten. Maar hij heeft er van de eerste tot de laatste seconde met volle teugen van genoten. “Misschien heb ik iets teveel om me heen gekeken. Dat zei Robèrt achteraf ook tegen mij. Dat hij verbaasd was dat ik tijdens een opdracht rustig de tijd nam om rond te kijken, of om koffie te halen. En dan was het eerste kwartier al voorbij.”
“Ik zag meteen dat het niet genoeg was.”

“Ik vind het vooral jammer dat ik zo weinig tijd heb gehad om de andere bakkers echt te leren kennen.” Roelof had best wat langer in de tent willen rondlopen. Niet alleen om te bakken, maar ook om rond te kijken en te genieten van het werk van de andere bakkers.
Naast teleurstelling is er ook opluchting voor Roelof dat het avontuur voorbij is. “Ik had me wel voorgenomen dat ik geen fouten wilde maken met de smaak en dat is gelukt. Maar ik heb de snelheid en behendigheid nog niet om alle handelingen binnen de tijd goed uit te voeren."