• Home
  • AAA
  • Lees voor
  • Contact
  • Mijn MAX
  • Word lid!
  • Omroep MAX
  • Ontdek meer van de NPO
Heel Holland Bakt logoHeel Holland Bakt logo
Home
Ontdek meer van de NPO
Instagram
Follow @heelhollandbakt
321 Bakken Maar
Uw browser ondersteund geen HTML5
Muziek als ringtone? Download
  • Recepten
  • Uitzendingen
  • Extra
  • App
  • Kandidaten
  • Over
  • Doorbakken
  • Word lid!
  • Pers
  • Contact

  1. Heel Holland Bakt
  2. Extra
  3. Artikelen
  4. Mooie baksels & praktische tips
  • Artikelen
  • Vraagbaak
  • Begrippen en technieken

Mooie baksels & praktische tips

In de uitzendingen van Smaakt naar meer komen er verschillende thuisbakkers met hun baksels naar de studio. De bakkers vertellen wat ze hebben gemaakt en tonen hun meesterwerken. In de video hierboven zie je baksels die de uitzending niet hebben gehaald. André, Edo, Anita en Jeroen prikken een vorkje mee.

Speciaal voor jullie geeft patissier Jeroen een aantal extra tips. Stuur jij ons ook jouw bakfoto? Dan maak je kans op plek in een uitzending van Smaakt naar meer!

Tips van patissier Jeroen Goossens

Tip 1. Afwegen

Weeg je ingrediënten altijd af. Het ene ei is groter dan het andere. Als je ze afweegt klopt de hoeveelheid altijd.

Tip 2. Controleren

Vaak steken mensen een satéprikker in hun cake om te controleren of hij gaar is. Maar vaak heeft het beslag dezelfde kleur als de cake. Ook is de satéprikker rond, waardoor het beslag er sneller afvalt. Je kunt dit beter met een mes doen. Het mes heeft een plattere oppervlakte en je ziet het beslag er beter op. Je kunt ook een roestvrijstalen schroef gebruiken, daar blijft het beslag in hangen. Steek deze er dan schuin in en uit. Doe dit niet te snel.

Tip 3. Cake vulling
Wanneer je vruchtjes in een vulling doet, rol ze dan eerst door de bloem. Zo zakken ze niet naar beneden.

Tip 4. Mergpijpjes

De biscuit van mergpijpjes is dun, dus de oven moet goed heet zijn, rond 220 graden. Hierdoor blijven de dunnen plakken mals.

Tip 5. Chocolade smelten

Bereid je chocolade altijd goed voor, leg het op een warme plek of in de magnetron.

Tip 6. Werken met marsepein

Marsepein moet soepel zijn en dat kan als je marsepein niet te koud is. Als het koud is, druk je alle olie eruit en wordt het geen gladde massa. Je kunt de marsepein een paar seconden in de magnetron doen, of op een warme plek leggen.

OmroepMAX logo OmroepMAX logo
  • Recepten
  • Uitzendingen
  • Extra
  • App
  • Kandidaten
  • Over
  • Doorbakken

Overzicht

  • Algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Cookies
  • Sitemap
  • Spelregels Vraagbaak

Service

  • Over Omroep MAX
  • Inloggen Mijn MAX
  • MAX Magazine
  • Pers

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Omroep MAX nieuwsbrief

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

Privacyverklaring

Registreren

Aanmelden