Kerstbakken met kostelijke kerstklassiekers
Overal gezellige lichtjes, tijd doorbrengen met familie, liedjes zingen, kerstboom in huis, kaarsjes aan, kerstmarkten afstruinen, elke dag een vakje open krassen in de adventskalender en natuurlijk vooral heel veel eten. Kerst is de mooiste tijd van het jaar. Vooral wat bakken betreft, want het is dé tijd om uit te pakken in de keuken.
Uitgebreid kerstontbijt, kerstkoekjes en de kers op de taart is natuurlijk het dessert van het kerstdiner. Want als echte bakkermakkers, krijgen wij het pas écht warm als het toetje in zicht begint te komen. Tijd om aan de (kerst)bak te gaan! We geven je graag een fijne portie kerstinspiratie voor een kostelijk kerstfeest.
Kerststronk

De kerststronk, kerststam of chiquer ook wel Bûche de Noël genoemd, is een traditioneel nagerecht dat wordt geserveerd rond de kerstdagen. Zoals de naam al zegt, is het de bedoeling dat deze taart lijkt op een houtblok die zó het vuur op kan. Deze lekkernij wordt over het algemeen gemaakt met génoise biscuit, gevuld met crème au beurre en een glazuur van chocolade aan de buitenkant. Anna maakte haar eigen variant. It’s ChocO’clock!
Kerststal

Vind jij het ook gezellig om een kerststalletje onder de kerstboom te zetten? Maak dan eens deze eetbare variant! Michiel maakte hem in seizoen 2015 en zijn recept staat voor je klaar. Een vrolijk tafereel dat ook nog eens hartstikke lekker is. Serveer deze stal tijdens de kerstdagen en je steelt zeker weten de show.
Adventskalender

De adventskalender is een traditie die stamt uit de 19e eeuw. Met de kalender wordt afgeteld naar de dagen tot kerst, door elke dag een vakje van de kalender open te maken. Vaak zit in dat vakje wat lekkers of een verrassing verstopt. Zo vind je op de site en in de app van Heel Holland Bakt een adventskalender waarin elke dag een leuke verrassing voor je klaarstaat. Maar je kunt natuurlijk ook een eetbare adventskalender maken, zoals de bakkers vorig seizoen deden. Dat is niet alleen super leuk, je verzekert jezelf er ook van dat je elke dag iets lekkers kunt snoepen. En als dat deze Koffiecaramel taart van Hanneke is, dan is dat absoluut geen straf!
Witte Kerst

Elk jaar hopen we op een witte kerst, maar wist je dat we sinds 1900 pas 7 keer echt sneeuw tijdens kerst hebben gehad? Ook dit jaar komt er geen sneeuw, het is zelfs uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Maar als het buiten niet wil sneeuwen, dan zetten we binnen toch gewoon lekker een witte kerst op tafel? Vincent maakte deze strak witte taart met een bijzonder smakelijke vulling tijdens seizoen 2018. Met de lichtjes in de taart is dit echt een prachtig exemplaar om te serveren als dessert. Zo haal je dankzij Vincent toch een witte kerst in huis.
Beef Wellington

Als na de soep het hoofdgerecht moet komen, lijkt het toetje nog ver weg. MAAR, niet getreurd. Want ook tijdens het hoofdgerecht kun je prima uitpakken als bakker met Beef Wellington. Een typisch Engels gerecht met ossenhaas, duxelles en bladerdeeg. Dit misstaat zeker niet op de kersttafel. Janny en Robèrt laten je zien hoe je hem maakt.
Kerststol

Stol is een luxe brood van deeg, rozijnen en amandelspijs. Van oorsprong is dit brood een vruchtbaarheidssymbool. Het wordt vooral in Nederland in Duitsland gegeten tijdens kerst of Pasen. Dit fijne brood doet het goed tijdens het kerstontbijt of -lunch. Janny en Robèrt doen voor hoe je ‘m maakt.
We kunnen niet wachten tot het kerst is! Met één van deze baksels, of een eigen creatie, worden het ongetwijfeld zalige dagen. Fijne feestdagen!