Hondentaart voor dierendag
Taarten zijn niet alleen lekker voor rechtop lopende bakkermakkers. Ook blaffende rakkermakkers mogen af en toe best in het zonnetje worden gezet, dan komen ze met gemak de herfst door.
Portie voor Fikkie

Manon, patissier bij Robèrt, maakt elk jaar een heuse hondentaart voor haar kwispelende hondenvrienden. Speciaal voor dierendag deelt ze haar diervriendelijke recept met alle bakliefhebbers van Nederland. Let wel: voor je het weet is het taartje hap-slik-weg, dus voer ‘m voor het goede in kleine porties.
Wat heb je nodig?
- 150 gram kwark
- 6 el plantaardige olie
- 2 eieren
- 1 blikje tonijn
- 100 gram gekookte en geprakte zoete aardappel
- 150 gram havermeel
- 1 handje hondenkoekjes (garnering)
- 4 eetlepels hondenpasta of zoutarme pindakaas (garnering)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en meng alle ingrediënten. Vet een bakblik voor muffins in met een beetje plantaardige olie en verdeel het kwarkmengsel over de vormpjes. Plaats het bakblik in de voorverwarmde oven en bak de hondentaartjes in 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen en versier met hondenpasta en hondenkoekjes naar keuze.
Voor de garnering van dit recept hebben we een speciale hondenpasta uit een spuitbus gebruikt. Deze pasta is in de meeste dierenspeciaalzaken verkrijgbaar.
Niet voor de poes
Ieder z’n keus, maar als het aan de kat lag koos hij voor vlees. Gun je dit beestje ook een feestje? Trakteer ‘m dan op een blikje kattenvoer. Verdeel dit kunstig over een schotel en garneer met verse sardienen en een scheutje kattenmelk.