Bladerdeeg maken voor saucijzenbroodjes, zo doe je dat
Bladerdeeg maken is, met goede tips, niet moeilijk. Bij een saucijzenbroodje is het belangrijk dat het bladerdeeg goed 'bladert'. Robèrt legt in zijn masterclass uit hoe je een mooi bladerdeeg maakt.
Bladerdeeg maken
Het is belangrijk dat je evenveel boter als bloem gebruikt. Het boter en het deeg moeten even stevig zijn om goed uit te kunnen rollen. Gebruik vooral je handen om te voelen hoe het deeg voelt. Het deeg laat je flink terugkoelen. Samen met de ijskoude boter kun je dan mooie laagjes maken en gelijkmatig werken. Tussendoor laat je het bladerdeeg rusten.
Vullen van saucijzenbroodjes
Dan het vullen van de saucijzenbroodjes. Hoe hanteer je een spuitzak nou goed? Het is niet nodig de spuitzak helemaal op te rollen, dat is veel te tijdrovend. Maar hoe doe je dat dan wel? Robèrt laat het je zien in de video. Voor een echt mooie glans strijk je de broodjes af met eigeel, voor een extra glanzend broodje zelfs 3 keer!