• Home
  • AAA
  • Lees voor
  • Contact
  • Mijn MAX
  • Word lid!
  • Omroep MAX
  • Ontdek meer van de NPO
Heel Holland Bakt logoHeel Holland Bakt logo
Home
Ontdek meer van de NPO
Instagram
Follow @heelhollandbakt
321 Bakken Maar
Uw browser ondersteund geen HTML5
Muziek als ringtone? Download
  • Recepten
  • Uitzendingen
  • Extra
  • App
  • Kandidaten
  • Over
  • Doorbakken
  • Word lid!
  • Pers
  • Contact

  1. Heel Holland Bakt
  2. Extra
  3. Artikelen
  4. Bladerdeeg maken voor saucijzenbroodjes, zo doe je dat
  • Artikelen
  • Vraagbaak
  • Begrippen en technieken

Bladerdeeg maken voor saucijzenbroodjes, zo doe je dat

Bladerdeeg maken is, met goede tips, niet moeilijk. Bij een saucijzenbroodje is het belangrijk dat het bladerdeeg goed 'bladert'. Robèrt legt in zijn masterclass uit hoe je een mooi bladerdeeg maakt.

Bladerdeeg maken

Het is belangrijk dat je evenveel boter als bloem gebruikt. Het boter en het deeg moeten even stevig zijn om goed uit te kunnen rollen. Gebruik vooral je handen om te voelen hoe het deeg voelt. Het deeg laat je flink terugkoelen. Samen met de ijskoude boter kun je dan mooie laagjes maken en gelijkmatig werken. Tussendoor laat je het bladerdeeg rusten. 

Vullen van saucijzenbroodjes

Dan het vullen van de saucijzenbroodjes. Hoe hanteer je een spuitzak nou goed? Het is niet nodig de spuitzak helemaal op te rollen, dat is veel te tijdrovend. Maar hoe doe je dat dan wel? Robèrt laat het je zien in de video. Voor een echt mooie glans strijk je de broodjes af met eigeel, voor een extra glanzend broodje zelfs 3 keer!

Klaar?

In de oven maar! En dan, smullen, van je eigengemaakte saucijzenbroodjes. Ga jij zelf aan de bak? Deel vooral het resultaat met ons! 

OmroepMAX logo OmroepMAX logo
  • Recepten
  • Uitzendingen
  • Extra
  • App
  • Kandidaten
  • Over
  • Doorbakken

Overzicht

  • Algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Cookies
  • Sitemap
  • Spelregels Vraagbaak

Service

  • Over Omroep MAX
  • Inloggen Mijn MAX
  • MAX Magazine
  • Pers

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Omroep MAX nieuwsbrief

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

Privacyverklaring

Registreren

Aanmelden