Vraagbaak
Stel al jouw bakvragen in de Vraagbaak.
Wordt je cake niet gaar? Ben je op zoek naar een basisrecept? Wil je graag weten hoe je een ingrediënt kunt vervangen? Of hoe je bladerdeeg maakt?
Onze bakexperts helpen je graag verder!
Specifieke vragen over recepten kun je ook onder het betreffende recept stellen.
Je kunt op dit moment niet reageren. Wel kun je eerdere bijdragen inzien.
Reacties:
Dank voor je vraag! Hierover is helaas nog niets bekend. Houd voor dergelijke updates onze website en onze Facebookpagina in de gaten. Succes!
Ook hier gaat het leven niet altijd over rozen, want gedroode roze rozenblaadjes moet toch echt sinaasappelsap zijn. De 120 milliliter is daarentegen wel juist. Laat je weten of de taart heeft gesmaakt?
Bedankt voor de vraag. Het betreft een eigen recept van een Smaakt naar meer-gast. We gaan voor je uitzoeken of we het recept kunnen bemachtigen en komen spoedig bij je terug.
Havermoutmeel kan bloem of een soortgelijk product prima vervangen. Houd er wel rekening mee dat pure haver(moutmeel) van nature glutenvrij is. Dit maakt het product minder geschikt voor bijvoorbeeld het bakken van broden.
Veel bakplezier!
Dank voor je vraag. Het verschil tussen cake en biscuit zit 'm in de samenstelling van het beslag. Voor cakebeslag heb je boter nodig, terwijl een luchtig biscuitbeslag hoofdzakelijk uit bloem, eieren en suiker bestaat.
Dank voor je bakvraag. Appelbeignets frituur je eerst voordat je ze door kaneelsuiker wentelt. Wat oliebollen betreft; het beslag mag na een half uur rijzen (liefst in een warme omgeving van circa 35 graden) nog even worden doorgeroerd. Succes met bakken!
Bedankt voor je vraag. Voor het opspuiten van meringue rozen bestaan verschillende technieken. De basis is echter een stevig eiwitschuim, een spuitzak en in het geval van Maroeska een platte spuitmond. Zorg voor een klein plateau wat je makkelijk in de hand kunt ronddraaien. Dan is het alleen nog maar een kwestie van een begin opspuiten en volgen met rozenbladvormpjes, terwijl je het plateautje langzaam in de hand ronddraait. Oefenen baart kunst. Succes!
Bedankt voor jullie enthousiaste reactie! Er zijn meerdere oorzaken waardoor het deeg qua structuur nét iets kan afwijken. Laat je hierdoor niet afschrikken, er zijn namelijk verschillende manieren om slap deeg weer werkbaar te krijgen. Beetje bij beetje extra bloem of bakpoeder toevoegen kan al een groot verschil maken. Hebben jullie dat al geprobeerd? Succes en veel bakplezier!
Bedankt voor de vraag Joke! Het is absoluut mogelijk om een luchtige cake zonder ei te bakken. De makkelijkste manier is misschien niet de leukste; maar kant-en-klare cakemix (inclusief bakpoeder) aanvullen met plantaardige olie en (plantaardige) melk werkt. Ook kun je experimenteren met baking soda. Gebruik in dat geval 1 theelepel baking soda op 225 gram bloem en vul aan met 90 milliliter olie, 200 gram fijne kristalsuiker en 200 milliliter melk. Extra lekker met smaakmakers als vanille en een snufje zout. Succes!