Vraagbaak
Stel al jouw bakvragen in de Vraagbaak.
Wordt je cake niet gaar? Ben je op zoek naar een basisrecept? Wil je graag weten hoe je een ingrediënt kunt vervangen? Of hoe je bladerdeeg maakt?
Onze bakexperts helpen je graag verder!
Specifieke vragen over recepten kun je ook onder het betreffende recept stellen.
Je kunt op dit moment niet reageren. Wel kun je eerdere bijdragen inzien.
Reacties:
Dank voor je bakvraag! En jammer om te horen dat je nougat tot 4 keer toe niet zo is geworden als je in eerste instantie had gehoopt. Hierbij een recept uit de Heel Holland Bakt database. Laat je even weten of deze nougat de Montélimar wel lukt? Succes!
Meer variatie? Probeer ook eens de:
- Nougat met amandelen
- Nougatoren
Dank voor je bakvraag! Indien je de rozijnen van te voren weekt (tip), dan is het raadzaam om het vocht goed uit te laten lekken en de rozijnen droog te deppen alvorens je ze voorzichtig door het beslag spatelt. Ook kan het helpen om rozijnen met een beetje bloem in een plastic zak te schudden. Op die manier wordt de hele rozijn bedekt met een laagje bloem.
Zorg er tevens voor dat je een stevig vakebeslag hebt. Bij een te dun beslag is de kans ook groter dat de rozijnen tijdens het bakken naar de bodem zakken. Succes!
Dank voor je vragen Leonie! Om iets meer lucht in je crème te krijgen zou je een botercrème op basis van Italiaanse of Zwitserse Meringue kunnen maken. De Italiaanse variant is iets bewerkelijker en wordt ook wel kookschuim genoemd. Je maakt deze meringue namelijk met suikersiroop. De crème kun je vervolgens op smaak brengen met vanille(merg), karamel, fruitpuree of een anders smaakje die je lekker lijkt. Succes!
Dank voor je vraag. Het grote verschil tussen Zeeuwse bloem en standaard bloem zit 'm in de samenstelling. Zeeuwse bloem (iets lastiger verkrijgbaar) bevat minder eiwit en zetmeel en is iets 'vochtiger'. Wil je dat je deeg mooi rijst? Dan is Zeeuwse bloem minder geschikt om te gebruiken. Wil je juist een compact deeg voor knapperige koekjes? Dan is Zeeuwse bloem je vriend. Succes!
Dank voor je bakvraag! Bakken gaat doorgaans met uiterste precisie gepaard, maar uitzondering bevestigt de regel. Als je merkt dat soezendeeg iets te dun wordt, voeg dan een ei minder toe. In dat geval blijft je deegje een stuk steviger. Succes!
Dank voor je bakvraag! Dat klinkt als een heerlijk recept. De koekjes kun je het beste blijven bakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg daarnaast dat de oven op de juiste temperatuur staat (circa 175 graden) en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast voordat je letterlijk aan de bak gaat. Hopelijk blijven je zandkoekjes met deze tips wel mooi in vorm. Veel bakplezier!
Dank voor je vraag Jelske! Klop de slagroom op met een versteviger, deze vind je in het bakschap van de grote supermarkt. Succes!
Dank voor je bakvraag Monique! Dat klopt: je kunt de biscuit in de vulling van een appeltaart verwerken of je verkruimelt de biscuit over de vulling. Net wat je zelf lekker vindt. Succes!
Dank voor je vraag Véronique! Roompoeder en custardpoeder zijn vergelijkbaar, maar verschillen doorgaans qua samenstelling. Wat beide producten wel doen? Ze werken bindend én dat is nou net wat je nodig hebt bij het maken van banketbakkersroom. Om een lang verhaal kort te maken: het is dus niet hetzelfde, maar je kunt het wel gewoon gebruiken. Succes!