E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Straussvogel

Marcel

Recept van
Marcel

Taart
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 287 gram poedersuiker
  • 250 gram amandelmeel
  • 15.5 eieren
  • 37 gram bloem
  • 75 gram matchapoeder
  • groene kleurstof
  • 50 gram pure chocolade

Botercrème

  • 600 gram ongezouten roomboter
  • 600 gram poedersuiker
  • 2 Nescafé (of andere espresso poederkoffie)
  • 1 glas kokend water

Ganache

  • 235 milliliter slagroom
  • 150 glas pure chocolade
  • 100 glas melk chocolade
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 50 glas gedroogde cranberries

Plakkaat

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melk chocolade
  • 100 glas witte chocolade

Opbouwen

  • 450 milliliter koffielikeur Kahlua
  • 20 donkere koffiebonen
  • 1 reep pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Biscuit

  • Meng 250 gram poedersuiker, amandelmeel en 4 eieren in een keukenmachine of gebruik een handmixer. Klop tot het in volume verdubbeld is.
  • Voeg dan nog 2 eieren toe en klop nog 5 minuten door.
  • Scheid de overige eieren en weeg 250 gram eiwit af.
  • Doe de eiwitten in een schone kom en gebruik een brandschone mixer. Begin met kloppen en voeg beetje bij beetje resterende poedersuiker toe. Blijf kloppen tot stijve, witte pieken ontstaan.
  • Voeg om en om meringue en bloem toe aan het amandelbeslag. Spatel het voorzichtig door tot alles goed is gemengd. Voeg als laatste de meringue toe.
  • Spatel ook matcha en groene kleurstof door het mengsel. Voeg niet te veel matcha poeder toe, dan wordt het beslag bitter.
  • Verdeel het beslag over de bakplaat en bak de biscuit in 7-10 minuten gaar.
  • Haal uit de oven en stort op een rooster. Laat afkoelen.
  • Steek 3 stukken uit het biscuit met een uitsteekvorm van 20×30 cm.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Roer goed tot alles is gemengd.
  • Tempereer twee cakes met de chocolade.
  • Smeer de overige chocolade op 1 kant van 1 cake, dit wordt de onderkant van de taart.

Botercrème

  • Klop de roomboter flink luchtig.
  • Voeg poedersuiker toe en klop goed door tot alles is gemengd tot een mooie crème.
  • Voeg koffie-extract toe naar smaak.

Ganache

  • Verwarm de slagroom.
  • Breek de chocolade in stukjes en doe in een schaal.
  • Schenk de warme slagroom er bij en laat even staan.
  • Klop het vervolgens goed door totdat alle chocolade is gesmolten.
  • Roer de rum er doorheen.
  • Snijd de cranberries fijn en roer ze door de ganache.

Plakkaat

  • Laat beide chocolades tempereren.
  • Giet de chocolades uit over een schoon vel bakpapier. Voordat de chocolade helemaal hard is uitsteken met uitsteekvorm van 20×30 centimeter. Laat daarna volledig hard worden.
  • Smelt de witte chocolade en doe in een cornetje.
  • Schrijf het woord Opera op de harde chocolade.

Opbouwen

  • Leg de onderste biscuitlaag op een schoon vel bakpapier op een bakplaat of snijplank.
  • Besprenkel met koffielikeur.
  • Spuit een laag ganache over de cake.
  • Smeer daar een laag ganache overheen en bedek met een tweede biscuitlaag.
  • Besprenkel met koffielikeur.
  • Smeer een laag ganache op de biscuit en spuit hier de crème op. Dek af met de derde biscuitlaag. Besprenkel met koffielikeur.
  • Smeer de volledige taart af met ganache.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Spuit vervolgens toefjes botercrème op de taart en decoreer met de koffiebonen.
  • Leg de chocoladeplaat op de taart.
  • Rasp de pure chocolade over de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.