E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hidden treasure

Sarena

Recept van
Sarena

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Gelatinekern

  • 6 gelatineblaadjes
  • 100 milliliter vlierbloesemsiroop
  • 500 milliliter water
  • 2 blaadjes bladgoud

Citrusbiscuit

  • 20 eieren
  • 600 gram fijne kristalsuiker
  • 4 theelepels vanille-extract
  • 300 gram patentbloem
  • 300 gram aardappelzetmeel
  • snufje zout
  • 4 theelepels sinaasappelextract
  • 4 theelepels citroenextract
  • oranje kleurstof
  • gele kleurstof

Chocolade crème

  • 375 milliliter melk
  • 375 milliliter slagroom
  • 2 vanillestokjes
  • 3 eetlepels aardappelzetmeel
  • 225 gram suiker
  • 6 eidooiers
  • 600 gram roomboter
  • 300 gram witte chocolade

Amandelbiscuit

  • 115 gram geschaafde amandelen
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 3 eiwitten
  • 20 gram roomboter
  • 25 gram patentbloem

Samenstellen en garnering

  • 400 milliliter vlierbloesemsiroop
  • 200 gram poedersuiker
  • 20 gram aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg een piramidevorm klaar om de taart in op te bouwen. Deze kunt u ook zelf maken met behulp van bijvoorbeeld hout.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg een kleine piramidevorm klaar voor de gelatinekern.
  • Bekleed vier bakplaten met bakpapier.

Gelatinekern

  • Week gelatineblaadjes in koud water tot zacht.
  • Meng vlierbloesemsiroop met water.
  • Verwarm een klein deel van de aangelengde siroop in een klein pannetje en laat hierin de gelatine smelten.
  • Meng dit met de rest van de aangelengde siroop.
  • Giet in de vorm, meng stukjes bladgoud erdoor en laat opstijven in de koelkast.

Citrusbiscuit

  • Klop eieren met suiker en vanille-extract op in een keukenmachine.
  • Meng in een aparte kom bloem, zetmeel en zout door elkaar.
  • Spatel het bloemmengsel door de eieren tot een glad beslag.
  • Deel het beslag in twee gelijke delen.
  • Breng een deel op smaak met sinaasappelextract en op kleur met oranje kleurstof.
  • Breng het andere deel op smaak met citroenextract en op kleur met gele kleurstof.
  • Spreid beide beslagen uit op de bekleden bakplaten (dus twee gele biscuits en twee oranje biscuits)
  • Bak de biscuits in 30 minuten gaar in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Bedek een van de bakplaten met schoon bakpapier.
  • Verhoog de oventemperatuur tot 220˚C.

Chocolade crème

  • Warm de melk en slagroom op met het vanillestokje.
  • Meng in een schone kom het zetmeel, suiker en dooiers door elkaar. Klop even op.
  • Schenk een beetje warme melk bij de eidooiers en roer goed door.
  • Schenk alles terug in de pan en kook de crème tot het indikt.
  • Giet op een schoon bord en laat afkoelen in de koelkast.
  • Klop de boter luchtig. Voeg de banketbakkersroom al kloppend langzaam toe.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en klop door de crème tot het mooi gemengd is.

Amandelbiscuit

  • Maal amandelen met de helft van de suiker tot poeder.
  • Voeg eieren toe en meng goed.
  • Klop eiwitten stijf met de rest van suiker.
  • Smelt boter op laag vuur.
  • Voeg gesmolten boter samen met bloem toe aan het amandelmengsel. Meng tot een glad beslag.
  • Smeer uit op een beklede bakplaat en bak 10-12 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Snijd een vierkant uit voor de bodem van de piramide.

Samenstellen en garnering

  • Bekleed de piramidemal met plastic folie.
  • Snijd driehoeken uit de sinaasappel- en citroenbiscuit.
  • Bekleed de zijkant van de piramidemal met een laag biscuit (sinaasappel- of citroen).
  • Besprenkel het biscuit met vlierbloesemsiroop.
  • Bedek de biscuit met een laag chocoladecrème.
  • Bedek met een nieuwe laag biscuit (Als u begint met een sinaasappellaag, gebruik dan nu een citroenlaag en wissel het af) en herhaal de siroop- en crème stappen tot de piramide is gevuld.
  • Haal de gelatinekern uit de koelkast en sluit het laatste gaatje in de piramide hiermee af.
  • Dek af met de amandelbodem en druk stevig aan.
  • Draai de piramide om en zet op een serveerschaal.
  • Smeer af met de chocoladecrème.
  • Maak een stevig glazuur van het poedersuiker, aardappelzetmeel en een beetje water. Doe in een spuitzak.
  • Decoreer de piramide met het glazuur.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.