E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Fraisier

Een goddelijk licht aardbeientaartje. De luchtigheid van de fraisier zit hem in de Italiaanse meringue die door de botercrèmevulling gaat.

Taart
Expert
(80) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 300 gram eiwit
  • 70 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • 300 gram broyage

Botercrème

  • 0.5 vanillestokje
  • 200 gram melk
  • 20 gram kristalsuiker
  • 20 gram custardpoeder
  • 250 gram boter
  • 70 gram basterdsuiker

Italiaanse meringue

  • 40 gram water
  • 150 gram suiker
  • 75 gram eiwit

Samenstellen

  • 500 gram aardbeien
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding voor fraisier

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg een bakring met een diameter van ongeveer 22 centimeter klaar.

Cake

  • Klop eiwitten wit en schuimig. Voeg suiker toe en klop verder op tot stijve pieken vormen.
  • Spatel de broyage (maak het eventueel zelf van 150 gram suiker en 150 gram amandelpoeder) en bloem er door.
  • Stort het beslag van de fraisier op de bakplaat, strijk glad en zet de plaat in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C bak in 30 minuten mooi bruin.

Botercrème

  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
  • Doe melk, suiker, vanillemerg en custardpoeder in een pannetje en verwarm op laag vuur. Laat koken tot het ingedikt is.
  • Stort de banketbakkersroom in een diepe schaal en laat afkoelen.
  • Klop boter en suiker luchtig en los.
  • Voeg de koude banketbakkersroom toe en klop tot een luchtige crème.

Italiaanse meringue

  • Breng water met 120 gram suiker aan de kook en verhit tot 121°C.
  • Klop ondertussen eiwitten met overige suiker tot wit schuim.
  • Schenk voorzichtig, al kloppend, de suikersiroop bij het eiwitschuim en blijf kloppen tot stevige, witte pieken vormen en het mengsel is afgekoeld.
  • Voeg de afgekoelde meringue toe aan de botercrème en blijf kloppen tot een mooie crème.
  • Doe in een spuitzak en leg koud tot gebruik.

Samenstellen van de fraisier

  • Halveer de aardbeien.
  • Snijd 2 cirkels uit de cake met behulp van de bakring.
  • Bekleed de bakring met acetaatfolie.
  • Leg een cake in de bodem van de bakring.
  • Schik de aardbeien helemaal rondom met de platte kant tegen de rand van de bakring.
  • Spuit de crème rondom de aardbeien en een dunne laag over de bodem van de cake.
  • Zet dan de overige aardbeien rechtop in de crème.
  • Vul verder af met crème.
  • Leg de bovenkant van de cake op de crème en druk goed aan.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de bakring en het acetaatfolie voorzichtig.
  • Bestuif de fraisier met poedersuiker en garneer met aardbeien.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.