Een prachtig uitziend baksel, netjes werken en zelfs een nette werkbank. Het wordt allemaal gewaardeerd door de jury. Hoe maak je een nette opgestapelde taart?

"Ik voelde me soms een beetje de John de Wolf van Heel Holland Bakt. Ik had misschien nog niet de ervaring, maar dat heb ik gecompenseerd door er heel hard voor te werken."

In de vierde week maken de kandidaten een traditionele handgevormde ‘pie’. Deze wordt gemaakt met een dolly, waar je het deeg omheen vouwt.

De pie wordt gevuld met gelei, kip, spek en abrikoos. Janny vertelt waar de traditie van de pie vandaan komt en legt uit hoe je dit baksel maakt.

In de aflevering zonder thema hoeven de kandidaten het gelukkig niet helemaal alleen te doen. André en Robèrt helpen een klein handje. En Janny leert wat nieuws van Alper!

Omdat wij altijd enthousiast worden van jullie bakfoto's, verloten wij 4 unieke Heel Holland Bakt-schorten. Stuur ons jouw foto via Facebook en maak kans!

Jij kunt al jouw bakvragen stellen in de Vraagbaak. Lukt het je niet om je cake gaar te krijgen? Of wil je graag weten hoe je een ingrediënt kunt vervangen?

Onze bakexperts helpen je graag verder in de keuken. Met een beetje extra kennis bak jij vast gauw de sterren van de hemel.

Nieuws

Reactie Martine Bijl

“Ik ben nog steeds volop in therapie en dat is nodig ook. Gelukkig heeft André van Duin de presentatie van Heel Holland Bakt van mij willen overnemen."

Winkel

Heel Holland Bakt Mee

Meebakken met de opdrachten uit de uitzendingen.

Instagram