Gastenboek

Gastenboek

Welkom in het gastenboek van Heel Holland Bakt. Laat in het gastenboek een idee, tip of suggestie achter!

Gastenboek

Let op: uw bijdrage is voor iedereen zichtbaar. Uw e-mailadres is alleen leesbaar voor de redactie. Klik voor gedragsregels en wetgeving op onderstaande link.

Velden met een * zijn verplicht.
Martine!
22-10-2014 21:35
Martine, wat bén je een leuk mens, ik geniet van je humor en de manier waarop je met de bakkers omgaat.
en: ´gaan jullie maar lekker in je eigen huisje zitten vreten´! super!
nog één week, jammer, kon het maar het hele jaar doorgaan.
Claartje
koksmuts
21-10-2014 15:23
Ik vind heel Holland bakt een leuk programma maar het verbaast mij dat de "bakkers" niets op hun hoofd hebben terwijl ze regelmatig aan hun haren zitten.
Martine
Lekker bakken
21-10-2014 14:50
Ik vind het concept heel Holland bakt erg lek bedacht, ik heb ook de Engelse versie gezien, en het is elke keer weer smullen wat de bakkers er van bakken.
Heel leuk en ik hoop dat jullie ermee doorgaan.
Verder stoor ik me totaal niet aan hoe iets geschreven is of het nou apfelstrudel of appelstroedel is dat boeit me totaal niet ga zo door!!!
Kijk er elke keer weer naar uit en ben benieuwd wie de finale gaat winnen, vind dat iedereen die hieraan meedoet bij voorbaat al uniek....
wilma morren
Apfelstrudel
20-10-2014 19:21
Ik ben het helemaal eens met meneer Kees van Dongen. Daarbij spreekt woorden uit als SCH. Dus wordt gezegd schtrudel.
Desiree de Laat
Appelstrüdel
20-10-2014 19:00
In de uitzending werd gesproken over appelstrüdel.
In Duitsland heet zoiets :
Apfelstrudel.
Kees van Dongen
Ridderzaal Menno
20-10-2014 17:07
Ik zou graag het koekhuisje De Ridderzaal van Menno maken. Maar hoe kan ik aan de vorm van dit koekhuisje komen?
groetjes van een grote fan
Redactie

Beste Ilse,
Menno heeft stencils gemaakt voor de opname dag, maar deze originele stencils zijn helaas niet bewaard gebleven.
Wel is het recept van zijn koekbeslag beschikbaar, evenals zijn icing recept. Hiermee kunt u  zelf een koekhuis ontwerpen of koekjes bakken. Online en in kookwinkels zijn stencils verkrijgbaar voor een koekhuis patroon. In Amerika is het gebruikelijker om koekhuisjes te maken en zij bieden veel gingerbreadhouse stencils aan.
Met vriendelijke groet,
Redactie Heel Holland Bakt

Ilse
Carrousel Anouk
20-10-2014 15:51
Ik zou voor kerst graag de carrousel van Anouk willen maken. Komt dit recept nog op de site?

Groetjes,
Willeke
Redactie

Beste Willeke,

We kunnen helaas niet alle recepten uit de uitzending op onze website plaatsen. Het koekhuis van Anouk zit er niet bij. Hopelijk zitten er wel andere recepten tussen die u lekker lijken.

Hartelijke groet,
Redactie Heel Holland Bakt

Willeke
Duits
20-10-2014 15:44
Je zou toch denken dat de kenners wel weten dat je Strudel ZONDER umlaut schrijft en de "u" als "oe" uitspreekt. Het staat ook nog fout op deze site! De kennis van het Duits van tegenwoordig...

Wat Jacques betreft: inderdaad jammer, hij was ook een van mijn favorieten, maar ik zag het toch wel aankomen. Ik denk dat hij baktechnisch gezien tot de besten behoort, alleen als het om artistieke vormgeving gaat, moet hij het afleggen tegen sommige anderen, die werkelijke kunstwerkjes weten te maken. Bij het herfststuk kon je dat ook al zien.En als dan het bakresultaat ook eens keer niet optimaal is, dan is het inderdaad einde oefening.
Wim
Waar is het koekhuisrecept?
20-10-2014 14:56
We willen heel graag het koekhuisje maken die gister in de uitzending voorkwam. Waar zouden wij die kunnen vinden?

Groetjes bakmensen
Redactie

Beste Bakmensen,

Het recept van het koekhuisje van Menno is hier te vinden: http://www.heelhollandbakt.nl/nc/recepten/details/koekhuisje/

Hartelijke groet,
Redactie Heel Holland Bakt

bakmensen
Om over na te denken
20-10-2014 14:48
Het woord "Strudel" schrijf je zonder Umlaut - het is dus een "Stroedel".Ook de uitspraak is dus Stroedel en niet Strudel.

Filodeeg is een uitvinding uit landen aan de Middellandse Zee (Turkije, Egypte, Griekenland) en beduidend anders dan het (boter)deeg dat voor Strudel gebruikt wordt. Zeker, het is ook flinterdun, maar voor Strudel gebruik je géén filodeeg.

Jozef